Gordana Vunjak-Novaković postala član Američke inženjerske akademije

14. 2.2012.

Dr Gordana Vunjak-Novaković, profesor biomedicinskog inžinjeringa i direktor laboratorije za matične ćelije i inžinjering tkiva na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku i član ekspertske komisije Fonda za inovacionu delatnost, postala je član Američke inženjerske akademije 9. februara 2012. godine. Američka Nacionalna akademija za inžinjerstvo (The National Academy of Engineering (NAE)) izabrala je na svojoj sednici 9. februara u Vašingtonu 66 novih članova i 10 stranih saradnika.

Gordana Vunjak-Novaković

Izbor za člana Nacionalne akademije za inžinjerstvo (NEA) je jedna od najvećih profesionalnih časti za jednog inžinjera. Akademija je dodelila počasti onima koji su načinili značajni doprinos u istraživanju u oblasti inženjerskih nauka, praksi, obrazovanju, kao i značajne doprinose inžinjerskoj literaturi, razvoju novih tehnologija u ovoj oblasti ili razvoju kroz implementaciju inovativnih pristupa edukacije u inžinjerstvu.
30.09.2012.

Gordana Vunjak-Novaković, prima povelju o izboru za člana Američke inženjerske akademije, odeljenje za Bioinženjerstvo,  na ceremoniji održanoj 30. septembra 2012 godine, u Akademiji u Vašingtonu.

Gordana Vunjak-Novaković, prima povelju

Desno: Dr Charles M Vest, predsednik Akademije; levo: Charles O Holliday Jr, predsedavajući svečane sednice