SUPER DEKA


Unuci Lena i  Stefan sa dekom i bakom

Ugasio se polako i tiho život našeg voljenog i požrtvovanog TATE i DEKE ("Super Deke") Dragana Cvetkovića (Cicka) u Beogradu 24. Aprila 2017.
Večiti zaljubljenik prirode, geologije, stena, šuma, cveća, reka i planina.
Zaljubljenik svog Kosmaja, pa Sušnja i Jadrana a onda i daleke Australije uz podvig osvajanja vrha Koscuska na Snežnim Planinama, ne tako davne 2010. godine.


Do poslednjeg trena, "Super Deka" je čuvao u svome srcu po neki plamen kao izvor životne radosti i pokretač neke nove ideje. Bila je to ponekada predana i strasna borba za dostojno javno priznanje našeg velikana Milutina Milankovića, za čiji značaj mnogi od nas nisu tada imali dovoljno razumevanja.

Partija saha
Deda i unuk – partja šaha

Bilo je to i predano učešće u izradi rodoslova familije Vunjak a sve vreme želja i spremnost da okupi sve ostale rodjake i članove familije.

Bile su to dugi niz godina i pesme koje je "Super Deka" posvećivao članovima familije, rodjacima i prijateljima za svaki prigodan jubilej ili važan dogadjaj. Mnogi od nas sa smeškom bi propratili svaku novu pesmu a "Super Deka" je igrom reči stvarao rime i akronime, koje je toliko voleo, uvek ističući samo podvig i uspeh svojih bližnjih.

Tada nažalost, nismo nalazili vremena da sagledamo koliko je energije i pre svega ljubavi bilo utkano u svim tim rečima.

A šah i nebrojene strasne partije odigrane sa Stefanom?
Teško je setiti se, i sabrati sve lepe uspomene u ovom tužnom trenutku.
Ostaće slike, sećanja, pesme, i...velika praznina a ti zauvek u našim srcima.
Otišao si iz naših prolaznih života zauvek, da budeš u večnosti sa svojim precima i našom dragom Milenicom.

Počivaj u miru Božijem i neka su Anđeli sa tobom. Amin.

                                                                                                         Svetlana Cvetković - snaja