"SVE BILO JE MUZIKA"

Imala sam priliku da prisustvujem otvaranju kolektivne slikarske izložbe u jednoj beogradskoj galeriji, a organizatori su pozvali Boru Dugića, da svojom ČAROBNOM FRULOM uveliča ovu izuzetnu svečanost. Posmatrajući slike i slušajući očaravajuću  muziku, obuzelo me je predivno osećanje sreće, ushićenja, blaženstva, i ta moja osećanja pretočila sam u ovaj mali zapis.

Skamija online, prvi brojObično kažu da je ljubav oslonac sveta, motiv života i stvaranja, koheziona snaga svih meridijana. Ali ima još nešto, što u sebi krije nemerljivu snagu. TO JE MUZIKA. Pokretač čitavog spektra emocija, od onih najnežnijih, najsuptilnijih, koje samo izazivaju diskretan osmeh na licu, preko setnih izliva sa suzom, koja zaiskri u krajičku oka, neosetno pristigla iz najvećih dubina duše, pa do razigrane, kliktave radosti. To je plašt, koji  će i pročitanu pesmu da zaogrne, ulepša i kruniše zlatnim prahom.

Note, čudesni znaci, te nestašne, vragolaste ptice, koje skakuću, prepliću se, udružuju, zastajkuju i svojom igrom pletu najlepšu mrežu na svetu. Dočaravaju huk mora ili reke, šum vetra, zujanje pčele, poklanjaju prebogatu simfoniju zvuka iz prirode.

 Muzika svojom čarobnom lepotom ispunjava srce i daruje svakoga bogatstvom i srećom, ma ko on bio i ma gde se nalazio. Melodija budi želju za moćnim bajkovitim krilima, koja bi čoveka vinula visoko, visoko, u beskraj, odakle bi mogao da zagrli ceo svet.

  Mira Racic
avgust 2015. g.
Mira Racić Mirčevski