Kolaz

UTISCI I SUGESTIJE SA PROMOCIJE

 

Dve godine Skamije online (2012.)

80 godina od štanpanja 1. broja Skamije (1934.)

 

 Dragi moji,

 Današnji dan je zaista praznik za sve nas; saradnike, rodjake i prijatelje. Puno sreće u daljem radu.

                   Vaša Nadežda Perić


Drago mi je da sam prisustvovala skupu porodice Vunjak.Veoma neobično za naše podrućje da se kroz sećanje na pretke i polaganjem na mlade neguje tradicija, porodične vrednosti, što nije svojstveno tekovini ovog vremena.

                                                             S.V.

 

Dragi domaćini,

Sve je bilo lepo i neponovljivo, divni ste, pridružiću se svojim prisustvom na Vašem sajtu.

                            R. Ivović

Divno,

Vaš rad zaslužuje duboko poštovanje i podršku. Pratiću pažljivo sve buduće brojeve, a onda Vam predložiti i neku ideju! Srdačno, i sa željom da uspešno nastavite Vaš rad i na najljepši  način sačuvate uspomenu na Svoje Velike  pretke.

                         Radmila D. Grbović,

novinar Ilustrovane Politike

                                                                     1.novembar. 2014.


Čast mi je što sam prisustvovala ovom skupu. Da, Ličani treba da budu primer ostalima.

                                          Ilić

Sve je bilo radost i veoma dirljivo.

       Miroslava Dacić – Dimitrijević

 

Veliko zadovoljstvo nam je što smo prisustvovali promociji porodičnog časopisa. Malo je familija koje mogu da se pohvale ovakvim kulturnim bogatstvom. Ponosni smo što smo deo svega, što zahvaljujući Skamiji čuvamo svoje korene i ličke uspomene za buduća pokoljenja.

Zeljka Vunjak

Sanja Vunjak

Dejana Vunjak

Beograd, 01. 11. 2014.

 

Od srca vam hvala. Podsetili ste nas na našu Liku.

                        dr.Hajduković Čedomir i sestrićčna J.Popović

 

Presrećni smo ja i moja supruga Milka što smo bili prisutni na promociji Osamdesetogodišnjice “Skamije”. Želimo da “Skamija” dugo i dugo opstane.

                                                    M.Vunjak

 

Bila je čast i zadovoljstvo prisustvovati na ovako lepo organizovanom i jedinstvenom skupu. Osećam veliki ponos što mi je bilo omogućeno da pročitam pismo svog strica koje je u meni a nadam se i u srcima svih prisutnih izazvalo posebne emocije. Još jednom hvala, bilo je divno, nezaboravno, lepo osmišljeno sa puno sadržaja i kvalitetnom prezentacijom.

                                                                                     Maja Vunjak                                                                                                      Beograd, 1.11.2014.

 

Beskrajno zahvalna  za divno druženje i jedan, malo je reći predivan časopis. Ponosim se prezimenom Vunjak! Srećno! 

                                                                                    Olga Vunjak Marković

 

Svaka čast pregaocima, tvorcima i velikim radnicima iz familije Vunjak, koji su jednu lepu ideju oživeli i obnovili časopis familije, pod nazivom 'Skamija'. Podržavamo ideju i u(z) 'Skamiju' stojimo! 

                                                                                    Jasna Petrić

                                                                                                           

Uvek ponosna na Vunjake

                              Radica Hinić Miletić

Počastvovani smo pozivom da prisustvujemo Svečanosti povodom obeležavanja Jubileja 80 god. od osnivanja lista ’Skamija’ i dve godine Skamija on-line. Mimice, Ljilja i ja smo fascinirani sa koliko si energije i ljubavi pokrenula i uspela  da oživiš list ’Skamija’, bravo za tebe i tvoje saradnike. Čika Ljuba je to zaslužio. Pozdravljamo familiju Vunjak i ideju da ljudi, koji nisu iz porodice Vunjak, mogu da učestvuju u kreiranju lista ’Skamija’. Želimo da i dalje budete uspešni, a ti Mimice, citiram stihove iz Čoline pesme ’Produži dalje, produži dalje....’ Uz tebe smo.

                                 

Tvoji drugari

                                                                Dragan i Ljilja Pajović

Nisam Vunjak, ali pozdravljam ovaj skup i očekujem ( malo i sebično - jer vučem poreklo iz Like)  da se u ovom listu piše i prikazuje cela naša Lika bez obzira na prezime.

                                  Slavica Božanić i Božanić Stevo

                                                                                    Nova pazova

 

Utisci o prezentaciji Skamije, upućeni e-mejlom Mimici

Nikada u životu nisam prisustvovala ni jednoj promociji, ovo mi je prvi put. Mogu  ti reći da sam se osećala vrlo prijatno okružena svim tim ljudima koje nisam poznavala (izuzev "klinaca" iz naše ulice), a koji su  u stvari tvoja familija i prijatelji. Posebnu notu ovom skupu dala si ti Mimice, svojom ljupkošću, šarmom pa i skup si vodila na jedan samo tebi svojstven način. Na momenat misli su mi odlutale u daleku prošlost,  u moje detinjstvo, koje sam dobrim delom provela u vašoj kući. Setila sam se tetka Vere, koja je znala da nas iznenadi ponekim kolačićima ili čika Ljube, koji nas je uvek zadirkivao i pravio šale sa nama. Pomislila sam: " E’ kako bi čika Ljuba bio ponosan, da je mogao da vidi kako njegova Mimica nastavlja ono što je on davno započeo." A sigurna sam da je video, iz te nama nepoznate astralne dimenzije, posle fizičkog odlaska. Ne mogu a da u svemu ovome ne pomenem tvog Vukana, koji ti je davao moralnu i fizičku podršku. Nije ti dozvolio da poklekneš, uvek te je bodrio i govorio da ti to možeš, i u tebe verovao. Dostojno si nastavila čika Ljubin započet časopis “Skamija”(1934.). Svaka čast tvom timu, iza svega toga je vaš veliki trud i rad. Vi ste jednu tako lepu ideju oživeli i obnovili časopis familije, pod nazivom “Skamija”. Puno sreće u daljem radu. 

                                                                                                   Prća - Ljiljana Kalat