MILUTIN MILANKOVIC.jpgСвечано отворен простор Удружења Милутин Миланковић у Београду - Поводом званичног отварања просторија Удружења Милутин Миланковић, које је Удружење добило на коришћење од Пословног простора Старог града, 28. маја 2013. године одржана је свечаност на којој је симболично представљен и учињен доступним јавности адаптиран простор у улици Поп Лукина 1Б.
Просторије Удружења званично је отворио Председник Српске академије наука и уметности, академик Никола Хајдин, а свечаности су присуствовали поштоваоци дела великана светске науке.

ДРАГАН ЦВЕТКОВИЋ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ

Свечаност је била прилика да Удружење ода признање институцијама и појединцима који су препознали улогу Удружења Милутин Миланковић и помогли активности на популаризацији Милутина Миланковићa.

Dragan Cvetković.jpg

За значајан допринос афирмацији лика и дела Милутина Миланковића, Драгану Цветковићу, професору геологије у Геолошкој и хидро-метеоролошкој школи "Милутин Миланковић", додељена је Захвалница. На иницијативу профеора Цветковића  школа  од 1988. године носи име  српског и светског научника Милутина Миланковића. Драган Цветковић инцијатор је за подизање споменика Милутину Миланковићу, а такође, и за увођење признања''Златни индекс'' и ''Златна диплома'', који се први пут додељују на Рударско-геолошком факултету 2000. године, односно 2006. године.

Неуморан прегалац на популаризацији науке проф. Д. Цветковић добитник је следећих признања:

„Плакете ГХМШ Милутин Миланковић“, 1978, 1988, 1998. године,
''Повеље заслужног члана СИТС-а'' 1987, 1989. године,
''Повеље почасног члана Савеза инжењера и техничара Србије'' 2010. године.

  Pocasni clan
Zahvalnica