PREDSTAVLJAMO VAM LENU CVETKOVIĆ

Zovem se Lena Cvetković, rodjena sam 14. aprila 1996. u Sidneju i živim u Australiji. Pripadam grani Jakova Vunjaka.  Moj prvi susret sa otadžbinom mojih roditelja i mojih predaka bio je vrlo rano, kada sam imala tri meseca, a na letu Sidnej - Beograd, inače najdužem letu, bila sam najmladji putnik.   Povod za ovo putovanje bilo je moje krštenje obavljeno u crkvi Car Konstantin i Carica Milica na Voždovcu.

Sa roditeljima sam često dolazila u Beograd. Kada sam počela da pohadjam školu, naši dolasci su bili  na letnjem raspustu, kada je u Sidneju leto, a u Beogradu zima. Deda me je svake godine, prijavljivo u beogradsku školu, kako bih se družila sa svojim vršnjacima, upoznala srpsku školu i učila srpski.  Volim srpski jezik. Imam divne rodjake, drugarice i drugove u Beogradu, iz školskih dana, sa kojima sam i danas u kontaktu.

Hobi su mi klavir i tenis i volela bih da se profesionalno bavim muzikom. Trenutno sam na pripremama za muzički konzervatorium u Sidneju.

Kada nadjem malo vremena i  prodju moje obaveze, detaljnije ću pročitati  časopis Skamija. Želim da se upoznam sa širom familijom Vunjak, čiji sam i ja potomak. Skamija će mi pružiti priliku da više saznam o svojim precima.

Moj skromni doprinos za familijarni časopis Skamija-online je snimak sa koncerta održanog 18/11/2012 u Umetniičkoj galeriji  (Art Gallery – Sydney). Bio je to nastup studenata, odnosno pitomaca Australijskog Instituta za muziku (AIM), čiji sam i ja član. Nastupalo je nas je osmoro, po izboru naše profesorke Irine Klimka.